Regulament curse

REGULAMENT  

Semimaratonul Orasului Plopeni
16 septembrie 2018

 

 “TRUPA LUI FANE – Impreuna suntem mai puternici”

 

 

 1. Date generale despre competiţie

Concursul de alergare “Semimaratonul Orasului Plopeni” se afla la a treia editie si este organizat de către Asociatia Sportiva Elite Running – “Trupa lui Fane”, cu sprijinul Primariei Orasului Plopeni si a Directiei Silvice jud Prahova.

Regulamentul va fi disponibil on-line pe site-ul competitiei, precum şi la locul de desfăşurare al competiţiei.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament.

 1. Caracteristicile competiţiei

“Semimaratonul Orasului Plopeni” se va desfăşura duminica, 16 septembrie 2018, începând cu ora 09.30, în zona orasului Plopeni, conform celor prevăzute în prezentul regulament.

Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal, în zonă fiind disponibile locuri de parcare gratuite sau cu plata (în număr limitat) sau cu mijloacele de transport in comun.

Competiţia se va desfășura în proportie de 90% in padure şi va cuprinde trei probe, prima constand in parcurgerea unei distanţe de cca 10 km, ce-a  de-a doua constand in parcurgerea de doua ori a traseului de 10 km, pentru cursa de semimaraton si cea de-a treia constand in parcurgerea de fiecare dintre cei doi participanti a distantei de 10 km.  Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în funcție de condițiile meteorologice. Se va alerga pe poteci de pamant si pe alei asfaltate, fiind recomandata incaltaminte de trail.

Competitia poate fi reprogramata in cazul unor fenomene meteorologice deosebite.

Traseul va fi însemnat cu bandă de avertizare şi va fi supravegheat de arbitrii responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate şi în deplină siguranţa de către toţi competitorii.

Orice tentativă de fraudă (“tăierea” traseului, efectuarea unui număr mai mic de ture, etc) va fi sancţionată prin descalificare.

“Imprumutarea” numarului de concurs unui alt concurent va fi sanctionata prin descalificare.

Tot prin descalificare va fi sancţionată şi participarea la concurs fără purtarea la vedere (pe partea din faţă a echipamentului) a numărului de concurs.

La cursele de 10 km, semimaraton si stafeta,   poate participa orice persoană pasionată de alergare, care a împlinit 18 ani cel mai târziu în ziua desfășurării competiției şi căreia starea de sănătate îi permite să alerge pe distanţa menţionată.

Participanţii la cursele de 10 km si semimaraton vor fi diferenţiaţi, în funcţie de vârstă si sex, pentru fiecare cursa, pe următoarele categorii:

 • feminin: 18-29 ani, 30-39, 40-49, 50-59 şi peste 60 de ani
 • masculin: 18-29 ani, 30-39, 40-49, 50-59 şi peste 60 de ani

Participanţii la cursele stafeta vor parcurge fiecare distanta de 10 km si vor fi diferentiati astfel:

 • stafeta masculin;
 • stafeta feminin;
 • stafeta mixt.

Concurenții vor participa la competiție cu propriul echipament. Se recomandă un echipament corespunzător condițiilor de toamna si de teren în care se va desfășura concursul: încălțăminte antiderapantă, pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă, jachetă impermeabilă, căciulă /bandană, mănuși de alergare in cazul scaderii temperaturilor.

 

2.1. Cursa copiilor

Deprinderea de a face mișcare este o componentă esențială, dar neglijată, a educației. Într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și sedentarism, programul ”140 de bătăi pe minut” lansat de Fundația eMAG urmărește să le reamintească copiilor și tinerilor despre importanța practicării sportului și avantajele pe care le oferă un ritm de viață echilibrat.

Practicarea unui sport în mod organizat este un ingredient indispensabil pentru transformarea unui copil într-un adult puternic și, de ce nu, care are curajul de a schimba lumea.

Pentru că împărtășim această viziune, am devenit partenerii programului ”140 de bătăi pe minut” și anul acesta vom organiza din nou  împreună cursa copiilor din cadrul Semimaratonului Plopeni.

Cursa se va desfasura in centrul orasului Plopeni, pe un traseu integral asfaltat, pe distante adaptate varstei concurentilor, dupa cum urmeaza:

 • varsta 6-7 ani – 200 m
 • varsta 8-9 ani – 400 m
 • varsta 10-11 ani – 600 m
 • varsta 12-13 ani – 800 m
 • varsta 14-15 ani – 1000 m
 • varsta 16-17 ani – 1000 m

 

Participarea la cursa copiilor va fi gratuita, in limita a 150 locuri. Deoarece accentul se pune pe sportivitate si fair-play, nu doar pe spirit de competitie, toti participantii vor primi medalii, castigatorii primelor trei locuri, fete si baieti, la fiecare categorie, primind diplome si cadouri simbolice.

Pentru participarea la cursa este necesara completarea unei declaratii de catre parintele sau tutorele copilului.

Inscrierile se pot face on-line sau la fata locului.

Startul curselor copiilor va avea loc incepand cu ora 09:30.

Startul se va da pe categorii de varsta, incepand cu categoria 16-17 ani, fete si baieti, iar in situatia in care la start vor fi mai putini de 10 concurenti la categorie, fete sau baieti, acestia vor lua startul impreuna, urmand a se efectua clasament separat.

Premierea la cursa copiilor se va efectua imediat dupa incheierea ultimei probe si inainte de startul cursei adultilor.

 

 1. Procedura de înscriere cuprinde următoarele etape:

 

Completarea formularului de înscriere până duminica 9 septembrie 2018, ora 24.00.

Acesta va fi disponibil pe site-ul evenimentului plopeni.eliterunning.ro.

Se recomandă ca participanții să se înscrie din timp, deoarece la fata locului taxa de participare va fi de 100 lei pentru probele de 10 km si semimaraton si 200 ron pentru proba de stafeta, iar maieul tehnic va fi furnizat doar in limita stocului si a marimilor disponibile.

 

Plata taxei de participare

prin transfer bancar în contul RO73 BACX 0000 0008 7726 7003

deschis la UniCredit BANK, Beneficiar: Asociatia Elite Running, având CUI 31333790. Se vor menţiona obligatoriu numele şi prenumele participantului precum şi “Inscriere Cros, Semimaraton sau stafeta” la rubrica  “Detalii plată”.
Pentru cursele de 10 km si de semimaraton taxa de participare este de:
 60 lei pana la data de 15 mai 2018, inclusiv
 70 lei pana la data de 15 iulie 2018, inclusiv
 80 lei pana la data de 15 august 2018 inclusiv
 90 lei pana la data de 15 septembrie 2018 inclusiv
 100 lei in ziua cursei
Pentru cursele de stafeta, masculin, feminin si mixt, taxa de participare este de:
 120 lei pana la data de 15 mai 2018, inclusiv
 140 lei pana la data de 15 iulie 2018, inclusiv
 160 lei pana la data de 15 august 2018 inclusiv
 180 lei pana la data de 15 septembrie 2018 inclusiv
 200 lei in ziua cursei

Concurentii care doresc sa participe la mai multe curse in acelasi timp (semimaraton si stafeta, 10 km si stafeta) o pot face doar cu achitarea taxei de participare la cursa suplimentara.

Pentru cursa copiilor participarea este gratuita in limita a 150 locuri, iar in cazul depasirii acestui numar, taxa de participare va fi de 5 ron.

In cazul in care un participant doreste sa se retraga din concurs, returnarea taxei de participare nu este posibila.

Organizatorul va verifica periodic plățile efectuate. Participanții a căror plată a fost înregistrată vor fi evidențiați prin mențiunea “confirmat” trecută în dreptul numelui lor în lista participanților.

Se recomandă ca participanții să verifice validarea înscrierii la câteva zile după efectuarea plății și să semnaleze eventualele probleme organizatorului.

Datorita procedurilor bancare, este posibil ca plăţile efectuate cu mai puțin de 48 de ore înainte de închiderea înscrierilor online sau ulterior acestui moment, să nu fie înregistrate în timp util. Cei aflați în această situație trebuie să trimită dovada efectuării plății prin e-mail la adresa trupaluifane@yahoo.com  sau să o prezinte la ridicarea kitului de concurs.

 

 1. Declaraţia pe propria răspundere

Participanţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere care să ateste printre altele acceptarea regulamentului şi faptul că se consideră apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

Declaraţiile pe propria răspundere se vor depune pe baza unui act de identitate în original, în momentul ridicării pachetului de concurs.

 1. Pachetul de concurs

Pachetul de concurs al adultilor cuprinde:

 • număr de concurs;
 • acces la punctele de revitalizare;
 • medalie de finisher;
 • diplomă electronica;
 • maieu tehnic de alergare;
 • produse promotionale de la sponsori;
 • voucher masa calda.

 

Pachetul de concurs al copiilor cuprinde:

 • număr de concurs;
 • acces la punctele de revitalizare;
 • medalie de finisher;
 • pachet cu dulciuri;
 • alte surprize.

 

Distribuirea pachetelor de concurs pentru adulti se va face sambata 15 septembrie 2018 intre orele 18:00 – 20:00 si duminica 16 septembrie 2018 intre orele 7:30 – 10:30 la Sala Polivalenta din Plopeni.

Pachetul de concurs pentru cursa copiilor va fi ridicat de la Sala Polivalenta din Plopeni, sambata intre orele 18:00 – 20:00 si in ziua cursei intre orele 7:30 – 9:00.

Pachetul de concurs va fi primit numai după depunerea declaraţiilor pe propria răspundere, care vor fi disponibile la fata locului.

Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat pe toată durata desfăşurării competiţiei, la loc vizibil, în partea din faţă a echipamentului. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează prin descalificare, organizatorul neavand nici o obligatie privind inregistrarea participantului in clasamentul final.

In cazul pierderii, inlocuirea numarului de concurs nu va fi posibila, avand ca rezultat descalificarea concurentului.

 1. Start şi limită de timp

Startul competiţiei adultilor (cele trei curse) se va da la ora 11.00, iar limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 3 ore. Continuarea cursei după depăşirea timpului limită este interzisă.

Cronometrarea curselor se va face manual, iar clasamentul va fi afisat pe site-ul competitiei.

 1. Premii

La sosire, toţi participanţii  copii si adulti vor primi medalie de finisher.

Primii 3 clasaţi la fiecare categorie de varsta la cursa de 10 km, semimaraton, precum si la stafeta si cursa copiilor vor primi diploma, şi produse din partea sponsorilor.

Pentru cursele de semimaraton  si 10 km, vor fi premiati primii trei clasati la masculin si feminin, astfel:

 • Locul I – 200 ron;
 • Locul II – 150 ron;
 • Locul III – 100 ron.

Cei premiati la categoria OPEN, nu vor mai primi premiu si la categoria de varsta.

Pentru cursele de stafeta, vor fi premiati primii trei clasati la masculin,  feminin si mixt, astfel:

 • Locul I – 150 ron, diploma si produse de la sponsori;
 • Locul II – diploma si produse de la sponsori;
 • Locul III – diploma si produse de la sponsori.

Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 13:30.

Clasamentul final pentru fiecare categorie va fi publicat ulterior pe site-ul plopeni.eliterunning.ro

 1. Condiţii administrative

Organizatorul nu va pune la dispoziţia participanţilor vestiare.

Bagajele participanţilor vor fi depozitate într-un loc supravegheat de voluntari şi vor putea fi recuperate ulterior în baza numărului de concurs.

Organizatorul nu-şi asumă responsabilitatea pentru pierderea, furtul sau deteriorarea bunurilor personale ale participanţilor.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute, se recomandă ca participanţii să nu lase în bagaje bunuri de valoare.

 1. Alte menţiuni

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei.

Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor la adresa de e-mail folosita la inscriere.

Persoane de contact:

 • Stefan Oprina – telefon: 0771 707 187
 • Rodica Oprina – telefon: 0771 708 255